آکادمی ری ویولن در شهرری

مسعودجهانگیری مدرس ویولن در آموزشگاه موسیقی ترانه مهر شهرری کارشناس موسیقی و نوازنده ساز ویولن

آکادمی ری ویولن در شهرری

مسعودجهانگیری مدرس ویولن در آموزشگاه موسیقی ترانه مهر شهرری کارشناس موسیقی و نوازنده ساز ویولن

آکادمی ری ویولن در شهرری

🔶️ مسعود جهانگیری 🔶️
دارای کارشناسی نوازندگی ساز ویولن کلاسیک
نوازنده سابق ارکستر سمفونیک دانشگاه هنر و سمفونیک تهران
اولین و قدیمی ترین نوازنده ویولن کلاسیک شهرری، دارای بیش از 30 سال سابقه درخشان و موثر در عرصه فرهنگ و هنر موسیقی و آموزش، تدریس ساز ویولن در شهرستان ری


طبقه بندی موضوعی
پیوندهای روزانه

۲ مطلب در شهریور ۱۴۰۲ ثبت شده است

 

🔸️http://reyviolin.ir/

🔸️اینستاگرام آکادمی تخصصی ویولن

🔸️آموزشگاه موسیقی ترانه مهر

 

🔸️نحوه تمیز کردن ویولن به چه شکل است؟

 

حتماً باید پس از نواختن، گرد کلیفون را با پارچه نرمی تمیز کرد.

اگر گوشی های ویولن، سفت و یا شل بود، می توان برای شل کردن آن از صابون و برای سفت کردن آن از گچ استفاده کرد.

 

🔸️🔸️🔸️نظافت ویولن بخش های داخلی

 

یک استکان برنج خشک را از سوراخ های F، داخل ویولن می ریزیم و حدود یک ساعت ویولن را به چپ و راست حرکت می دهیم.

پس از انجام آن کار، برنج ها را خارج می کنیم به این وسیله، تمام پرزها و گرد و غبار داخل به همراه برنج ها خارج می شود.

🔸️🔸️🔸️نظافت ویولن قسمت خارجی

کمی محلول مخصوص را روی ویولن می ریزیم و آن را با پنبه جلا می دهیم دهیم.

ممکن است این ماده در ایران پیدا نشود، بنابراین از هر ماده دیگری نباید برای جلا استفاده کرد.

مقدار بسیار کمی روغن زیتون را می توان برای تمیز کردن به کار برد.

ویولن را باید هر چند وقت یکبار به متخصص سازنده با اساتید آموزش ویولن نشان داد تا اگر روی دسته آبنوس موج افتاده باشد، موج های ایجاد شده را رفع کند و خرک و جاهای باز شده را ترمیم کند.

جعبه ساز باید کاملاً اندازه خود ساز باشد که ساز در موقع حمل کوچک ترین حرکتی نکند و برای خارج کردن ساز از جعبه، دسته ویولن گرفته شود، نه قسمت لاک خورده آن.

 

🔸️🔸️🔸️چگونه ویولن خود را تمیز کنیم؟

اگر اولین باری است که ویولن دارید، بهتر است که از آن به خوبی در برابر کلیفون، گرد و خاک و عرق دست مراقبت کنید، چراکه این عوامل در صدادهی ساز شما موثر هستند.

 

در ادامه، چند نکته برای تمیز کردن ساز ویولن آورده‌ایم:

 

در مرحله‌ی اول به ۲ چیز نیاز داریم: 

 

۱. محلول تمیز کننده‌ی ویولن ۲. پارچه‌ای نرم و لطیف

۱. انتخاب پاک کننده‌ی مناسب: استفاده از محلول حاوی الکل، باعث می‌شود که به ساز شما آسیب وارد شود. محلول‌هایی وجود دارند که مخصوص ویولن هستند. اگر از این مواد اطلاعی ندارید، می‌توانید از نوازنده‌های حرفه‌ای و یا فروشنده سوال کنید که شما را در انتخاب بهترین مدل راهنمایی کنند.

۲. استفاده از پارچه‌ی نرم و لطیف: باید از پارچه‌ی نرم استفاده کنید که ساز شما خراشیده نشود. بهترین گزینه پارچه‌هایی هستند که پرز ندارند. حتما همیشه در کاور خود پارچه‌ای به همراه داشته باشید.

۳.  سیم‌ها باید بعد از هر جلسه تمرین تمیز شوند: پاک کردن ساز از کلیفون و گرد و غبار بر روی بدنه و سیم‌ها، باعث می‌شود که طول عمر ساز شما بیشتر شود و صدای مطلوب‌تری داشته باشید. برای پاک کردن سیم‌ها؛ یک پارچه‌ی نرم را  انتخاب کنید و سپس از ابتدا تا انتهای سیم به صورت ملایم بکشید تا پاک شوند. برای پاک کردن کلیفون از روی سیم می‌توانید از اتانول خالص نیز استفاده کنید.

۴. پاک کردن بدنه‌ی ویولن: در مرحله‌ی اول؛ باید از یک پارچه تمیز و جداگانه استفاده کنید و قسمت بالا، کناره‌ها و پشت ساز را به صورت دایره‌ای و ملایم پاک کنید. مراقب باشید که پارچه در سوراخ f گیر نکند. اگر گیر کند ممکن است باعث شکستن چوب شود و احتمال این‌که صدای ساز تغییر کند زیاد است. برای جلا دادن ویولن می‌توانید از روغن جلا استفاده کنید.

۵. گرد و غبار بر روی خرک: جمع شدن گرد و غبار بر روی خرک باعث می‌شود که صدای ساز تغییر کند و برای تمیز کردن خرک باید حواستان باشد که به آن آسیب وارد نکنید، چون بسیار شکننده است. می‌توانید از همان پارچه‌ی نرم برای تمیز کردن گرد و غبار روی خرک استفاده کنید.

۶. آرشه را تمیز نگه دارید: برای پاک کردن موی آرشه باید از پارچه‌ی نرم و لطیف استفاده کنید. پارچه را از ابتدا تا انتهای موی آرشه بکشید تا هرچه کلیفون بر روی موی آرشه بر جای مانده است پاک شود.

۷. گاهی ویولن خود را جلا دهید یا پولیش کنید: یک ساز خوب دارای بدنه‌ی براق است. ممکن است بعد از گذشت چند ماه یا چند سال این براقی از بین برود، اما شما می‌توانید با توجه به جنس ویولن خود، سالی یک بار از پولیش استفاده کنید تا براقی آن از بین نرود.

 

برای انتخاب پولیش دقت کنید و مرغوب‌ترین نوع آن را استفاده کنید تا به ساز شما آسیبی وارد نشود. توجه داشته باشید که از آب معمولی استفاده نکنید، چراکه ممکن است بدنه‌ی چوبی ساز آسیب ببیند.

 

برای جلا دادن ساز، پولیش را مستقیما بر روی بدنه استفاده نکنید؛ ابتدا آن را بر روی پارچه نرم اسپری کرده و سپس بر روی بدنه‌ی ساز بکشید.

 

پارچه‌ی نرم را به صورت دورانی بر روی ساز بکشید. مراقب باشید که مواد پولیش بر روی سیم، خرک، گوشی‌ها و سوراخ F مالیده نشود. استفاده از این ماده فقط برای صفحات رویی و پشتی بدنه مناسب است.

 

🔸️🔸️🔸️نکات بیشتر:

قبل از جلا دادن ساز خود، با یک نوازنده یا سازنده‌ی ساز مشورت کنید: برخی از پولیش‌ها حاوی یک روغن هستند که ممکن است به ساز شما آسیب وارد کند و باعث ترک بدنه شود. پس قبل از استفاده از این مواد بر روی ساز، با فروشنده‌ی ساز یا سازنده‌ی ساز مشورت کنید؛ خصوصا برای یک ساز گران‌بها.

جعبه‌ی ساز را تمیز نگه‌ دارید: شما باید ساز خود‌ را دور از گرد و غبار نگه دارید و به صورت مستمر جعبه را تمیز کنید.

تماس با بدنه‌ی ساز را به حداقل برسانید: هرچه بدن شما با ساز تماس کمتری داشته باشد، تمیزتر و براق‌تر خواهد بود. نگه داشتن ساز با گردن را به عادت تبدیل کنید.

ویولن خود را در جایی با درجه حرارت مناسب قرار دهید: ویولن خود را در جای خیلی سرد یا خیلی گرم قرار ندهید؛ این تنش هوایی باعث می‌شود که ساز شما به سرعت آسیب ببیند. اگر در جایی زندگی می‌کنید که با این مشکل مواجه هستید، می‌توانید از دستگاه مرطوب‌کننده برای رفع این مسئله استفاده کنید.

 

 

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ شهریور ۰۲ ، ۲۱:۱۱
مسعود جهانگیری

🔸️http://reyviolin.ir/

🔸️اینستاگرام آکادمی تخصصی ویولن

🔸️آموزشگاه موسیقی ترانه مهر

🔸️کلیفون رِزینی است که از پس‌ماندهٔ تقطیر تربانتین تصفیه‌نشده مغز چوب درختان کاج، شیر کنده و ریشه درخت به‌دست می‌آید. کلیفون در آرشه ویولن و لحیم‌کاری هم کاربرد دارد. این صمغ را در حالت مایع حرارت می‌دهند تا برخی از اجزای آن بخار شود (جدا شود) سپس در قالب‌های مخصوص ریخته صبر می‌کنند تا سرد و جامد شود.

🟩 اگر نوازنده و هنرجوی سازهای آرشه ای مانند ویولن، ویولا و ویولنسل باشید، احتمالاً کلمه ی کلیفون به گوشتان خورده است. این ماده ی مهم و کاربردی که نام های دیگر آن ” رزین ” و ” کلوفان ” میباشد، یک ماده ی سفت و طبیعی است که از شیره ی درختان گرفته میشود و در موقعیتهای مختلفی مانند ورزش وزنه برداری، ساخت مضراب برای تار، تولید چسب، وسایل آرایشی و بهداشتی و همچنین در بین سازهای آرشه ای نیز کاربرد دارد.

🔸️کلیفون چیست؟

همانطور که گفته شد، کلیفون و یا همان رزین یک ماده ی سفت و زردرنگ میباشد که از شیره ی برخی درختان کاج گرفته میشود. این ماده در ابتدا مقداری چسبنده است که با قرارگیری در یک دمای مشخص و معین، سفت تر شده که از آن در بخش های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.

از جمله کاربردهایی که این ماده دارا میباشد و افراد مختلف از آن استفاده میکنند، میتوان به ساخت مضراب برای ساز تار، سفت کردن دست در ورزش بدنسازی و زبر کردن آرشه ی ساز اشاره کرد. همانطور که گفته شد، این ماده معمولاً زرد و یا طلایی رنگ است ولی میتواند به رنگ تیره هم در بیاید. همچنین کلیفون انواع و اقسام مختلفی دارد و میتواند در شکل و شمایل متنوع ساخته و به بازار عرضه شود.

کاربرد کلیفون در سازهای آرشه ای

تمامی نوازندگانی که برای به صدا درآوردن سازشان نیاز به آرشه دارند مانند کمانچه، ویولن و… ناگریزند که از کلیفون استفاده کنند. آرشه به به خودیِ خود صدای خاص و مطلوبی از ساز شما تولید نکرده و خروجی جالبی به شما نمیدهد؛ نوازندگان برای اینکه بتوانند صدای ساز را منتشر کنند، نیاز دارند تا اصطکاک خوب و قابل قبولی بین ساز و آرشه ایجاد شود و به همین دلیل از کلیفون استفاده میکنند.

با کشیدن کلیفون روی موی آرشه، آرشه ی ساز شما آماده ی ساززدن میباشد و صدای با کیفیت و مناسبی را از ساز خارج میکند. در ادامه به نحوه کشیدن این ماده ی مهم روی موهای آرشه ی ساز خواهیم پرداخت و توضیحات کاملی را در این باره ارائه خواهیم کرد.

نحوه کار کلیفون

تا به اینجا با کلیفون و یا همان رزین و کاربرد آن در سازهای آرشه ای آشنا شدیم. در ادامه به نحوه استفاده ی از آن در ساز و چگونگی اضافه کردن رزین به آرشه خواهیم پرداخت.

 

• در قدم اول موهای آرشه را محکم ببندید و آن را سفت کنید.

 

• در قدم بعدی موهای آرشه را از قسمت نوک آن روی کلیفون قرار دهید.

 

• به آرامی آرشه را روی رزین پایین آورده تا اینکه رزین به دسته ی آرشه برسد.

 

• این کار را چندین بار تکرار کنید تا کلیفون به خوبی به موهای آرشه بچسبد.

 

• در نهایت آرشه را با یک دستمال خشک تمیز کنید.

🟩 نکات پایانی

• بهتر است به طور میانگین آخر هر هفته از کلیفون استفاده کرده و روی موهای آرشه ی خود بکشید.

 

• بیش از حد از کلیفون استفاده نکنید چرا که باعث قرارگیری رزین بیش از اندازه روی آرشه ی ساز میشود و صدای نامناسبی از ساز شما خارج میکند.

 

• اگر پس از کلیفون زدن، بازهم صدای خوبی از سازتان منتشر نکرد، پس از چند دقیقه دوباره این ماده را به آرشه اضافه کنید.

 

• مراقب باشید که کلیفون روی بدنه ی ساز شما نریزد زیرا ممکن است به سازتان لطمه وارد کند. در صورتی که رزین روی ساز شما ریخته شد، هرچه سریعتر با یک دستمال خشک آن را پاک کنید.

 

• از برندهای مشهوری که کلیفون ویولن در شکل و شمایل مختلف و متنوع تولید میکند، برند ” داداریو ” و ” پیراستو ” ""هیل""میباشد.

 

 

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ شهریور ۰۲ ، ۱۵:۲۰
مسعود جهانگیری