[ ] مضرات فشردن آرشه مابین انگشتان
🔸️اینستاگرام آکادمی تخصصی ویولن
🔸️اینستاگرام آموزشگاه موسیقی ترانه مهر
🟩 مضرات فشردن چوب آرشه (لرزش مفید و مضر آرشه)
هیچ قاعدۀ کلی برای محکم گرفتن آرشه با انگشتان دوم، سوم و چهارم وجود ندارد.بلکه بهترین روش این است که چوب آرشه مابین انگشتان یک خلاصی و آزادی عمل منطقی و حساب شده داشته باشد.
چوب آرشه را نباید مابین انگشتان فشرد. زیرا فشار بیش از حد باعث خستگی خواھد شد. فشار، صدا را کم می کند وقتی به وسط آرشه می رسید و فشار وارد می کنید، آرشه می لرزد. کسانی که به این روش آرشه می کشند نگران از دست دادن کنترل آرشه ھستند و به سرعت از وسط آن دور می شوند چون آرشه خواھد لرزید و ھنگام نواختن نت کشیده مجبور خواھند بود آرشه را رھا کنند و از وسط آن فاصله می گیرند.
لازم به توضیح است که زمانی آرشه مابین انگشتان رها و آزادانه به هر سو حرکت خود را دارد. از "کنشی" که مابین چوب و سیم ویولن از طریق انگشتان دست به وجود میآید. لرزشی تولید میشود که این لرزش یا "واکنش"، فقط از انگشتان دست نرم و منعطف و آزاد صادر میشود. اگر آرشه نلرزد نخواھد توانست صدای لطیفی در ھر آرشه کشی ایجاد کند.پس اینگونه میتوان نتجه گرفت که دو نوع لرزش وجود دارد "لرزش مفید و مضر" که در سرانجام لرزش مضر، در نھایت صدا کمتر خواھد شد چون ۱/۳ آرشه بدین طریق از کار خواھد افتاد. وقتی نتوانید فشار لازم را بر آرشه اعمال کنید، برای جبران آن موی آرشه را بیش از حد سفت کنید، لرزش چوب هم از بین خواهد رفت. اگر آرشه نلرزد، در هر آرشه کشی صدای لطیفی تولید نمی شود و طنین صدا هم کمتر خواهد شد؛ چون ۱/۳ آرشه بدین طریق از کار خواهد افتاد.
فشار وارد بر آرشه از طریق مچ نیز بیشتر از طریق شست و انگشت اشاره یا انگشت اول(سبابه) منتقل میگردد.بهتر است هنگام وارد کردن فشار توسط مچ سایر قسمت های دست مانند ساعد و بازوی خود را درگیر نکنید.